Barcode: Barcode Br.43 ================================================================================ shaqir sulejmani on 07 July, 2014 03:27:00 Драги читатели , соработници и огласувачи. Кога пред седум години го започнував печатеното издание на Бар Код знаев дека претстои период на успех и многу позитивна енергија. Гастрономскиот исток и неговото влијание на современите кујни ================================================================================ shaqir sulejmani on 07 July, 2014 03:13:00 Малку земји и региони во светот можат да се пофалат со својата автентична и автохтона кујна, Фенг Шуи применет во угостителските објекти ================================================================================ shaqir sulejmani on 07 July, 2014 03:09:00 Ако сметате дека на менито во својот локал е доволно да имате пијалоци и храна, прочитајте го текстот подолу, затоа што говори за најважниот зачин за вашиот успех, Стилови на послужување храна ================================================================================ shaqir sulejmani on 07 July, 2014 02:59:00 Ако не сте навлегле подетално во оваа тема или посебно не сте се заинтересирале, сигурно никогаш нема да се сетите дека има повеќе од два вида сервирање на храна Шанкерот е вашиот најдобар пријател ================================================================================ shaqir sulejmani on 07 July, 2014 02:44:00 Да не се лажеме. Сите сакаме да одиме во ,,кафани’’ (кафичи, кафулиња, кафеа, кафани, кафеани, биртии, ресторани, ресторан-барови, барови, пабови, клубови, дискотеки). ДЕВЕДЕСЕТИТЕ... ================================================================================ shaqir sulejmani on 07 July, 2014 02:07:00 Ако јас се прашувам (а во случајов се прашувам), најдобро би било деведесетите да ги избришат од нашата колективна меморија. Barcode Br.42 ================================================================================ shaqir sulejmani on 12 April, 2014 03:10:00 Поради природата на мојата работа, за време на повеќето од моите патувања, ги имам посетено најпознатите угостителски објекти во повеќе од шеесетина градови низ целиот свет. Тhe king of the bar ================================================================================ shaqir sulejmani on 13 April, 2014 12:20:00 Зборот бармен е еуфемизам за шанкерски професионалец. Овој термин се употребува се повеќе и повеќе, бидејќи има неутрално значење и се однесува и на мажи и на жени. Термините шанкер и шанкерка се исто така во употреба. ПИВОТО “ИМПРЕСИОНИРА” ================================================================================ shaqir sulejmani on 13 April, 2014 12:10:00 Бојата, интензитетот на светлоста и формата секогаш се наведуваат како најважните елементи за илустрација на пивото.. Многу слично како и во уметноста. Без оглед на тоа која техника се користи, Selfie ================================================================================ shaqir sulejmani on 13 April, 2014 03:09:00 Портретите кои сами си ги правиме со помош на нашите Смартфони станаа глобален феномен. Дали тие се безопасен хир или знак дека расте нарцизмот на западното општество кон кое постојано копнееме?