За нас

Целта на ова специјализирано списание за угостителство е да ги подигне стандардите во угостителска област во нашата земја, да ги поврзе угостителите со понудувачите на услуги кои им се потребни и да ја подигне културата на социјалното живеење.

Има милион причини за појавување на ова списание. Од фактот што белото вино во Македонија се уште редовно се служи во чаши за шампањ... коњакот послужен со пурата се пие на екс... предјадењето, главното јадење и десертот во рестораните се конзумираат со истиот прибор од почеток до крај... уверувањето дека најдобро вино е најскапото... најпознат коктел на нашите простори е се уште е џин тоникот... во одредени елитни ресторани нема тоалетна хартија во санитарните простории... барменството никој не го сфаќа како професија... персоналот во угостителските објекти константно ги крадат своите газди... угостителите, поставуваат маси не знаејки го законот кои потоа инспекциските служби им ги одземаат... шефовите незаконски набавуваат алкохолни пијалоци без бандерола и увезени на црно... иако цената им е иста како и регуларно увезениот пијалок... сите имаат таканаречени проекти за програми кои никогаш не можат да профункционираат...

 

 

BAR CODE - Специјализиран магазин за угостителство

ул. Франклин Рузвелт 14, 1000 Скопје


 

Издавач

БАР ЦОДЕ Скопје

 

Главен и одговорен уредник: Радмила Павловска

Редакција и соработници:

Анета Коробкина

Анџела Стефановска

Аријана Коскарова

Бујар Муча

Цаци Паковска 

Дарко Ангелески

Емили Цветковиќ

Филип Арнаудов

Ивана Симјановска

Катерина Грозданова

Маријан Костадиновски

Миа Костовска 

Николина Стојанова 

Радмила Димовска 

Радмила Павловска 

Синиша Станковиќ

Вангел Бурјаковски 

 

Печати: 

ЛАМИНА Скопје 

Графичка подготовка / Печати : ЛАМИНА Скопје