Barcode Br.33
Започна периодот на убави наÑтани. Отварања, феÑтивали,нови иницијативи. Во овој број обележуваме неколкупред Ñе, отворањето на првата академија за кафе во Македонија, Вигор купот за бармени, роденденот на гоÑподинот Ðек ДаниелÑ,
најновите награди за вината на Тиквеш, отворањето на Сити Мол... За жал поради периодичноÑта на Бар Код, дури во Ñледниот број ќе пишуваме за првиот феÑтивал на кафе, ВиноÑкоп и Ñе оÑтанато што ќе Ñе Ñлучи во меѓувреме. Во овој број ќе најдете шареноликоÑÑ‚ на теми кои ќе ве направат да Ñе чувÑтвувате убаво. Ðашите Ñоработници, оÑобено во овој број, длабоко анализираа како обичните нешта можат да Ñтанат поубави и поинтереÑни.
Како на пример да Ñе раÑпределат машко- женÑките одноÑи во кујната, како да имаме подобра презентација на нашиот ноќен живот на интернет, како на нашите деца да им објаÑниме дека алкохолот е добар но Ñамо во умерени количини, како да купуваме убава гардероба, а да не ја преплатиме, како да разликуваме бренди од коњак .... што би можела да додадам на ова? Многу малку, оÑвен некои мои впечатоци за периодот од минатиот до овој број.
Како на пример, тоа дека од Ñекогаш Ñум Ñакала кафе барови и клубови каде што перÑоналот е раÑположен и позитивен, каде што пијалакот ти го даваат Ñо играње и Ñо по некоја шега, а летово тоа и ми Ñе Ñлучи на неколку меÑта во Ñтарата ÑкопÑка чаршија. Одлично иÑкуÑтво. Или дека на пример, мајка ми ме замиÑли Ñо прашањето - а зошто во Скопје како и во Ñите големи Ñветки метрополи нема убави Ñлаткарници? Па нели Ñе и тие дел од угоÑтителÑтвото? Зошто кај Ð½Ð°Ñ Ð½ÐµÐ¼Ð° голема Ñлаткарница Ñо Ñите видови колачи и напитоци поÑлужени во бел порцелан, во тишина без музика, меѓу ѕидови на кои Ñе нацртани ангелчиња и цвеќиња? ... Се надевам дека нашите верни читатели- угоÑтителите ќе знаат да ми одговорат на овие прашања веќе во Ñледниот број, а дотогаш, Ñигурна Ñум дека ќе ÑмиÑлам уште две три нови прашања.
- Свадби
- Man’s style
- ÐЕГОВОТО ВЕЛИЧЕСТВО- МЕÐИ
- How not to live
- Bar CODE br.7
Коментари (0 Пратено):
Прати го коментарот