Barcode Br.36
Ðие што Ñме од овие проÑтори ја Ñакаме пролетта. Ја обожуваме. Од Ñтрана гледано, како да води-ме двоен живот. Едниот во зима, а другиот кога е потопло. Како да Ñме подвоени личноÑти, Ñ˜Ð°Ñ Ñепак би рекла - метеопати, или можеби Ñамо оÑетливи на надворешните фактори.
Ðко не прашате наÑ, кои Ñе занимаваме Ñо темите на угоÑтителÑтвото, ќе ви кажеме дека тоа Ñе должи на отворањето на летните тераÑи, на летната облека по улиците и на поголемата должина на денот. Ðекои од моите Ñоработници, во овој број, преку Ñвоите текÑтови, веÑелоÑта, да не кажам Ñеирот, ја пронајдоа во Ñвадбите, годишнините од матурÑките и верÑките празници.
Сите причини Ñе легитимни, а згора на тоа и фактот што двајца од нашите Ñоработници добија принова (чеÑтитки до Ðнета и до Филип од целиот тим), не прави да Ñе чувÑтвуваме уште порадоÑни. Во целата таа радоÑÑ‚, за да не излезе дека Ñме Ñамо опуштени и неÑериозни, решивме во овој број да Ñе навратиме на оÑновите.
Ðа оние теми Ñо кои започнавме на почетокот... чиÑто да Ñе потÑетиме. Се занимававме Ñо оÑновниот прибор за јадење, Ñо оÑновите на винÑката култура, интервјуата пред да Ñе вработите во угоÑтителÑтвото, здравата но и помрÑничка хра-на, ÑтатуÑните Ñимболи без кои не Ñе може, иÑторијата на пивото и Ñо најоÑновната катего-рија на алкохолни пијалоци - виÑкито.
ЧиÑто онака, да Ñи повториме, за да ја здржиме кредибилноÑ-та на луѓе кои го разбираат угоÑтителÑтвото. Во меѓувреме, додека да почнеме да Ñе жалиме на виÑоките температури, ќе уживаме во Ñонцето, цвеќињата и долгиот ден, чекајќи го мириÑот на липите во Скопје, кога отприлика, ќе излезе и Ñледниот број на Бар Код.
- Свадби
- Man’s style
- ÐЕГОВОТО ВЕЛИЧЕСТВО- МЕÐИ
- How not to live
- Bar CODE br.7
Коментари (0 Пратено):
Прати го коментарот