Почетна | Списание | А,Б,В....до Ш или-како да ce сочува ниво на ресторан или кафе бар

А,Б,В....до Ш или-како да ce сочува ниво на ресторан или кафе бар

Големина на фонт: Decrease font Enlarge font
image

А,Б,В....до Ш или-како да ce сочува ниво на ресторан или кафе барАрхитектураПолека но сигурно ги трошам последните букви од азбуката и искре-но не знам дали да се радувам што на моето критизирање му доаѓа крајот. Од друга страна пак, сериозни ...

А,Б,В....до Ш или-како да ce сочува ниво на ресторан или кафе бар

Архитектура

Полека но сигурно ги трошам последните букви од азбуката и искре-но не знам дали да се радувам што на моето критизирање му доаѓа крајот. Од друга страна пак, сериозни се дилемите како во иднина да го пополнам местото на оваа архитектонска рубрика. Едно е сигур-но - нема да се занимавам со критики и иронизирање, не дека не ме бидува за тоа, туку не се најдов себеси во тој жанр. Меѓутоа, да нема дилеми, започнатото ќе си го довршам до крај, особено што следниве неколку букви се бисери на угостителскиот вокабулар.

Во минатиот број ја најавив буквата Т како симбол кој ќе се позанимава со феноменот на Терасите пред или зад утостителските објекти. Мислам дека овој-пат за прв пат ќе ми недостигаат негативни критики околу нивниот дизајн, функционалност и третман. Критиките повеќе ќе бидат упатени на адреса на безмилосното узурпирање на градскиот заеднички простор. Но да започнеме...

Тоа се отворени или наткриени простори пред угостителските објекти или во нивните внатрешни дворови кои служат за давање на угостителски услуги во топло и суво време... He можев да сми-слам по глупава дефиниција, признавам. Сеедно, во овој сегментугостителите македонски, навистина во последните години покажаа завидна умешност. Веројатно, некако дознале дека „нивните" Архитек-ти и Дизајнери, претходно физички и емоционално скршени, работејки на НИВНИОТ ентериер, за истиот хонорар и тортура можат да го решат и екстериерот. Нормално дека можат. Тоа се уметници, ниту пари ниту слободно време им треба.

Резултатот е видлив по сите македонски шеталишта и тротоари. И сето тоа експандирано до самите ивици на коловозите. Кутрите македонски пешаци нека умрат, нека ги прегази првото вози-ло кога немаат кафуле кое добро работи па да си имаат свое. А додека гинат под некакви подвозја на автомобили, нека им свири различна музика од секое следно кафуле, кога не знаат како се прави „камен"!

(Ќар) Мак - Добивка.

Kako si legnaa temive edna po druga. Seto ona πto go napiπav vo prethodniot pasus se pravi za da se otstvarat celite na ovoj. A sekoja blagorodna cel bara nevini ærtvi : ). Postojat dva naËina da se dojde do Êarot. Ednata e so manijaËko i ekspresno promovirawe na site vrednosti na instant make-donskata πema na izleguvawe, so pothranuvawe na „motivot na stado” od tipot „Tamu ima super raja, se ubavi luge, ne idat seqaËiπta” i „ Tamu iskaËa

kremot”. Problemot so „kremot” e πto ima kratok rok na traewe, a bidejki naπiot narod go nema re-ceptot za izrabotka izleguva deka toj i ne postoi. Vo sledniot broj ekskluzivno za Ëitatelite na Bar Kod Êe go publikuvam vistinskiot recept za ‘Krem’. Vtoriot legitimen naËin za postignuvawe na sveta-ta ugostitelska cel Êe ja opiπam vo sledniot pasus pod ime....

(Услуга)

За неупатените, угостителството спага во услужни дејности и за неа државата дава дозвола под услов истата да биде достапна за СИТЕ. Под Си-те се подразбира и кремот и шлајмот, и убавиот и помалку убавиот, и паметниот и помалку паметниот. А Ти фраеру угостителски, ако си крем-че ти доа]а кремот, ако си шлајм-че си живееш меѓу своите. Така се прави ќарот на долги патеки. И се би било едно-ставно дури и со мојава теза, да не чукнеше на порти најголемото зло на 21-от век во Македонија.....

(Фискализација)

Замислете си драги угостителски конзументи, нашиот кафеанџија одвојувал од устата на најбли-ските да го стокми локалот, успеал лажно да го ре-гистрира, како ноќен клуб или кабаре поставувајќи нова теорија за децибелна заштита потпомогнат од експертите од разни општински комисии и одеднаш доага Армагедонот.

Мора да плати автоматски данок за секоја испиена чаша пијалок кој сега не смее да се купува од Зелено Пазарче. Згора на тоа треба да ги пријави работените, оние истите кои ги направи луѓе и кои, да не беше тој ќе скапуваа крај контејнери. И така државата му враќа за се што сторил за кревкатг кедонска економија. Навистина нема смисол...

Кога го запознав текстот мислев во овој дел да ја   го запознам со изразот Храна. Истиот ќе го употре-вметнам и буквата Х. Мегутоа, ви ветив дека во  бам за промоција на уπте неколку рецепти од бога-следниот број Êе го обелоденам рецептот за Крем. 

Додади во: Add to Facebook Facebook | Add to Twitter Twitter Digg this story Digg | Post to Myspace Myspace | Add to Yahoo MyWeb Yahoo MyWeb |

Коментари (0 Пратено):

Прати го коментарот comment

Внесето го кодот од сликата: