Почетна | Изданија
1 2 3 next вкупно: 43 | се прикажуваат: 1 - 20

Изданија

image

Barcode Br.43

Драги читатели , соработници и огласувачи. Кога пред седум години го започнував печатеното издание на Бар Код знаев дека претстои период на успех и многу позитивна енергија.
Повеќе

Barcode Br.42

image
Поради природата на мојата работа, за време на повеќето од моите патувања, ги имам посетено најпознатите угостителски објекти во повеќе од шеесетина градови низ целиот свет. ...
Повеќе

Barcode Br.41

image
Постпразничниот период во Скопје никогаш не бил презабавен или преоптимистичен....
Повеќе

Barcode Br.40

image
Џинглбел периодот повторно започнува. Одново и одново, еве веќе седма година имам потреба да ги инспирирам угостителите да бидат покреативни во своите понуди кон гостите, ...
Повеќе

Barcode 39

image
Во времето на потреба од разни алтернативни терапии порадисе поголемиот број на модерни “болести”, се прашував каде Бар Код може да си го најде своето место помеѓу сите тие ароматерапии, музикотерапии, физикални, ајурведални и какви се не останати терапии...
Повеќе

Barcode Br.38

image
Шест години јубилеј на медиум во Македонија е како шеесет годишен јубилеј во останатиот свет....
Повеќе

Barcode 37

image
Понекогаш сум себична во однос на Бар Код, поточно во однос на неговите читатели. Признавам дека многу пати кога за прв пат ќе пристигнат текстовите за објава во следниот број, толку многу уживам додека ги читам за прв пат, што заборавам на сите останати кои треба да ги прочитаат....
Повеќе

Barcode Br.36

image
Ние што сме од овие простори ја сакаме пролетта. Ја обожуваме. Од страна гледано, како да води-ме двоен живот. Едниот во зима, а другиот кога е потопло. Како да сме подвоени личности, јас сепак би рекла - метеопати, или можеби само осетливи на надворешните фактори....
Повеќе

Barcode Br.35

image
И тоа се случи! Овој број е обележан со величање и воспевање на Келнерите... И шанкерите... Или што би рекла нашата соработничка Ина во својот текст - ја реанимираме мислата дека “човек на човек му е келнер”...
Повеќе

Barcode Br.34

image
Ако мене ме прашате, во овој број на Бар Код, моите соработници се надминаа себе си. Енергија и содржини кои ретко се појавуваат на едно место во толкава концентрација. Во овој број ќе најдете искрени и темелни осврти на темите кои се актуелни деновиве....
Повеќе

Barcode Br.33

image
Започна периодот на убави настани. Отварања, фестивали,нови иницијативи. Во овој број обележуваме неколкупред се, отворањето на првата академија за кафе во Македонија, Вигор купот за бармени, роденденот на господинот Џек Даниелс, ...
Повеќе

Barcode Br.32

image
“Године пролазе нервозним кораком, године пролазе ми стојимо, Јесмо ли сретнији јесмо паметнији?” . . . Вака одеше една симпатична песничка од Бајага на времето, ...
Повеќе

Barcode Br.31

image
Често пати во изминатиов период си размислувам за дефиницијата на магазин за угостителство. Бар Код е конципиран и промовиран како магазин за угостителство, и отприлика на сите им е јасно дека кога ги тангира темите кои ги мачат угостителите како што се законите, логистичките прашања на организација,...
Повеќе

Barcode Br.30

image
Се е поинаку во пролет. Особено за угостителството. Токму поради ова, овој број на Бар Код е „лесен”. Преовладуваат лајфстајл теми, убави примери за барови со поглед, текстови за вотката како основа за пролетни коктели, салати... ...
Повеќе

Barcode Br.29

image
Предвидувачите најавија дека 2012година ќе биде тешка за сите, а особено за угостителите. Се сложувам со оваа констатација, но не дозволувам да ме депримира. ...
Повеќе

Barcode Br.28

image
Неодамна на мојот фејсбук профил позајмив и постирав прекрасна мисла која, преведена на македонски, одеше отприлика вака: “Живеам за ноќите на кои нема да се сеќавам, со пријателите кои нема да ги заборавам!”...
Повеќе

Barcode Br.27

image
Интересно е тоа, како во одредени периоди, сите соработници на Бар Код некако исто се завр-туваат кон исти или слични поими и теми, иако сите тие поединечно не разговарале меѓу себе за истите...
Повеќе

Barcode Br.26

image
По четири години искрено дружење полно со доверба, Бар Код реши да ги изненади своите читатели, а со тоа уште повеќе да им се приблжи. Од денес, Бар Код е бесплатен! Се уверивме дека имаме верна и интерактивна публика која треба да биде наградена.И ви благодариме за тоа од се срце....
Повеќе

Barcode Br.25

image
Некогаш и сега... Тука и таму... Ова издание на Бар Код се чини, најдобро може да се опише со овие неколку зборови. Од една страна, секој од нас носталгично ламентира по убавите времиња кога излегувавме за да се видиме со пријателите и кога, нели, се знаеше Редот кој каде, кога и со каква цел излегува....
Повеќе

Barcode Br.24

image
Иако звучи луцидно и непрактично-сепак ќе кажам: ова е издание на Бар Код какво одамна посакувам.Зошто луцидно и непрактично? ...
Повеќе