Почетна | Изданија
back 1 2 3 next вкупно: 43 | се прикажуваат: 21 - 40

Изданија

image

Barcode Br.23

Тема на ова издание на Бар Код е храната. Се разбира храната како еден од темелите на угостителството е секогаш присутна во повеќето наши теми,
Повеќе

Barcode Br.22

image
Традиционално, новата година во Бар Код ја прославуваме не ново годишно. Не се оптеретуваме со резимирање на изминатите 365 дена, ниту пак ги предвидуваме наредните. ...
Повеќе

Barcode Br.21

image
Секој од авторите на текстовите од досегашните броеви на Бар Код барем еднаш крикнал гласно како револт кон актуелните прилики во нашето угостителство. ...
Повеќе

Barcode br.20

image
Понекогаш кога ќе излезе нов број на Бар Код имам чувство дека сме можеле да понудиме и нешто повеќе, дека не сме смислиле доволно интересни теми, новитети, или идеи. ...
Повеќе

Barcode br.19

image
На третата годишнина од постоењето на овој специјализиран магазин, природно е да се запрашаме дали го постигнуваме она што си го поставивме како цел во 2007 година. ...
Повеќе

Barcode br.18

image
Во услови кога угостителството во Македонија се наоѓа на колена поради ред причини-законот за пушење, еко-номска криза, унификација на изгледот на летните тераси, ...
Повеќе

Barcode br.17

image
Очекувано, топ тема во изминатиов период е новиот закон за заштита од пушењето. Се дискутира на пуш- паузите помеѓу две пијачки на терасите (иако и тоа е забрането),...
Повеќе

Barcode br.16

image
Пристигна моментот кога си ја честитаме и третата нова година во рамките на нашето заедничко дружење. Како и во изминатите години, ќе забележите дека намерно ...
Повеќе

Barcode br.15

image
Драги читатели,Ако до сега сте се прашувале што е тоа тандори масала или самоса, ова е бројот во кој ќе го научите тоа, но и се останато околу индиската кујна. Ако до сега сте се прашувале, ...
Повеќе

BarCode Br.14

image
Летниот угостителски период започна со дожд. Угостителите, особено оние од Охрид беа по малку разочарани, организаторите на голем број настани под отворено небо во паника ги презакажуваа датумите по неколку пати....
Повеќе

BarCode Br.13

image
Овој месец Бар Код ја слави својата две- годишнина од постоењето. Сега сме уште повеќе убедени дека правиме добри работи. Им благодариме на сите кои заедно со нас, ентузијастично го подигаат нивото на угостителството во нашата земја. Исто така им благодариме и на сите...
Повеќе

Barcode Br.12

image
Овој 12 број на Бар Код е издание за оние кои сакаат да станат или да бидат подобри бармени односно шанкери. Ако во минатиот број темата која доминираше беше гастрономијата, овој број нуди најмногу совети, примери и информации околу професијата бармен. ...
Повеќе

Bar CODE Br.11

image
Bo oвој Бар Код во кој има доста читање. Број од кој може да научите многу за се што е тренди и ново, број, кој како и сите останати изданија може да ги чувате како прирачници за во иднина. Темата на бројот е гастрономијата. Почнувајќи од нејзиното значење како област сама за себе, пре-ку нејзиното историско и национално значење за одредени земји, до практичните совети за нејзината примена....
Повеќе

Bar CODE Br.10

image
По навика од минатата година, декемвриско- јануарскиот број на Бар Код е значително пообемен од останатите. Веројатно, сме претпоставиле дека за време на празниците кои наидуваат ќе имате повеќе време за читање и размислување. ...
Повеќе

Bar CODE Br. 9

image
Изминатиот период го обележаа неколку убави иниција-тиви и настани значајни за нашето угостителство, но и масовно затворање на некои од најубавите угостител-ски објекти од страна на пазарната инспекција....
Повеќе

Bar CODE br.8

image
Летните теми во македонските медиуми отсекогаш ми биле многу гротескни. Толку се предвидливи, и банално репетитивни, полни со низа безвредни совети, илустрирани со несреќно уловени пози на таканаречените капачи на Охридското езеро. Посебна приказна се советите за во лето, од носење лесна облека до пиење повеќе течности. Дајте ќе ве молам. ...
Повеќе

Bar CODE br.7

image
Обично воведниците ги пишувам од името на целата редакција, но овој пат, моментот е премногу возбудлив за мене, и затоа, подолу ќе ги пренесам моите лични чувства и впечатоци, не само за овој број туку и за сите досегашни изданија на Бар Код....
Повеќе

Bar CODE бр.6

image
Период на убаво време, летни тераси, пролетна мода... Новиот број на БАР КОД ја пренесува свежината на најубавото годишно време преку пролетните теми за стилот, бавчите на кафулињата, убавината (нова рубрика- Мис келнерка и Мистер шанкер на бројот) и советите за здравата исхрана....
Повеќе

Bar CODE бр.5

image
Од целата еуфорија и гротескност околу изминатите празници произлезе само една убава работа која ретко кој ја забележа. Поврзана е со актуелната состојба со вечерното излегување во Скопје, за која Бар Код на неколку наврати коментираше, а тоа накратко да потсетиме, се вртеше околу констатацијата дека сите излегуваат секаде и никој не си поминува убаво. ...
Повеќе

Bar CODE бр.4

image
Според планот, овој број на Бар Код го печатиме еден месец порано во вид на вонредно издание. Еве, пригодно, и ќе го наречеме вонредно Новогодишно издание, макар што, нескромни сме (признаваме), сметаме дека секој број на ова списание со благородна мисија за подигање на нивото на култура во угостителство е вонреден сам по себе...
Повеќе