Почетна | Списание
back 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next last вкупно: 207 | се прикажуваат: 61 - 70

Списание

image

ПИВСКИ ТУРИЗАМ

Пивскиот туризам е прили~но развиена гранка во Европа, но и во Америка. Пове}ето пиварници имаат соби за сместуваwе со ресторани за мо`ност за дегустација на нивните производи, а некои понапредни дури и мини музеи. За сите е потребна претходна најава и одредена група на лу|е кои се заинтересирани за вакви пивски тури.
Повеќе

Нашето единствено злато на ЛОИ 2012 во Лондон

image
На летните Олимписки игри во Лондон ова лето се натпреваруваа точно 204 земји, а само 7 од нив меѓу кои и Македонија (покрај Австрија, Албанија, Босна и Херцеговина, Исланд, Израел и Малта) се вратија дома без ниту еден освоен медал. ...
Повеќе

Скопскиот живот на Google

image
Каков е виртуелниот профил на ноќниот живот во Скопје? Овие содржини го засегаат секој жител или гостин кој сака да ги задоволи своите урбани апетити. Google секако! ...
Повеќе

Koj ќе готви денес?

image
Замислете дека постои апарат за мерење на домаќинлук и дека единица мерка е готвењето. Ако јас отидам да се мерам на таков апарат, апаратот ќе пукне од срам, а тестот за домаќинлук ќе биде мојот единствен неположен испит....
Повеќе

Водка во кафуле или винце во природа

image
Викенд доаѓа, а шемата е веќе позната- кафуле,кафуле, па дискотека. Ако не е кафуле, тогаш е некоја кафеана.И кога тогаш ќе ви здосади од истите кафулиња и истата шема, како што одамна ми здосади и на мене, ...
Повеќе

Coffee Academy Македонија

image
Баркод: Знаеме дека веќе подолго време се крчка идејата за професионална школа за кафе во Македонија.Конечно почнувате со работа.Како дојдовте до оваа идеја?...
Повеќе

Стандардни Оперативни Процедури (СОП) - мит или реална поддршка

image
Ниту еден сериозен бизнис во сферата на угостителството, без разлика дали е тоа мал кафе-бар, ресторан или хотел, не ги отвора своите врати за гостите ...
Повеќе

Соба на југ

image
Прекрасно е да можеш и после многу години да откриеш нешто ново. Кога сè ти се чини веќе видено, слушнато, почувствувано, ете нешто мало, сосема мало, но сосема доволно за да ти ја промени перспективата. ...
Повеќе

Ситниците кои ја прават разликата

image
Што ги разликува искусните шизици кои посетуваат барови од шконтерите? Ситниците! Незабележливи на прв поглед, но со многу значење... ...
Повеќе

Who’s got the power?

image
Модерните релации се базираат на две нешта- емотивно поврзување и игри на моќ. Дали е тоа применливо и на релациите кои ги воспоставуваме со келнерот или барменот при посетата на ресторан или кафе бар. ...
Повеќе