Почетна | Списание
back 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next last вкупно: 207 | се прикажуваат: 81 - 90

Списание

image

Професии и стил, лекари, стоматолози и фарамацевти

Мајка, да ми се дотераш, да не правиш глупости по кафани и не дај боже да се сплеткаш со некој уметник или музичар. Отвори очи и да си најдеш некој доктор или стоматолог, господ да те види......
Повеќе

Tips & tricks for perfect espresso

image
Многу пати досега наша главна тема на пишување беше правилната подготовка на италијанското еспресо и капучино, ...
Повеќе

Секој прави пиво

image
Не постои земја на планетава во која денес не се произведува пиво. ..Германија, Америка, Канада, Британија, Белгија, Чешка, и Ирска ни се многу добро познати, но што е со оние други земји кои немаат никаква поврзаност со пивото, а сепак го произведуваат. ...
Повеќе

SEA FOOD ИЛИ МОРСКА ХРАНА

image
После “тешките“ празници кој смело ги издржавме, поткрепени со богати трпези преполни со храна (претежно со месо) оваа тема се наметна некако спонтано и мислам дека добро ќе ни дојде како освежување....
Повеќе

Mise-en Place за денот да тргне на убаво

image
За денот да тргне на убаво, мора да се подготвите за истиот. Задоволството на гостите ќе расте ако персоналот е целосно посветен на нив и нивниот комодитет, а не зафатен со чистење на масите и подготовка на истите,...
Повеќе

Професии и стил

image
Додека во минатиот број се бавевме со трите античко македонски професии и стилот на нивните протагонисти, кои ги одбележаа последниве дваесетина години, во овој број ќе направиме сериозно полукружно свртување и ќе се позанимаваме со архитектите, дизајнерите и графичките дизајнери. ...
Повеќе

“Кога се јаде не се зборува!” и некои други работи кои не се за на астал

image
“Кога се јаде не се зборува!” Така велеше дедо ми па после таа декадентна изјава секогаш преостануваа само звуците на есцајгот, сркање на супа од коска и евентуално баба ми да принесе ракија ако тоа веќе го испуштила. ...
Повеќе

Француско или светско уживање - Шампањ

image
Да бидеме искрени , ретко кои поголеми прослави поминуваат без овој познат светски алкохолен пијалак за уживање. ...
Повеќе

Имињата на македонските угостителски објекти - добра шега или сериозен став на угостителите?

image
Македонците од секогаш биле познати по нивната инвентивност во именувањето на нештата без разлика дали тоа се однесува на семејни бизниси и имиња на локални гранапчиња, или пак големи разработени фирми. ...
Повеќе

ПИВОТО НА СВЕТИ НИКОЛА

image
Декември месец во Христијанскиот свет е исполнет со многу верски празници и домашни слави. ...
Повеќе