Почетна | Списание
back 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next last вкупно: 207 | се прикажуваат: 71 - 80

Списание

image

Respect the Cappuccino

Идејата за пишување на оваа тема ја добивме откако во неколку кафетерии во Македонија нарачавме капучино.Бевме послужени со различни видови на пијалоци.
Повеќе

ДЕВЕДЕСЕТИТЕ...

image
Ако јас се прашувам (а во случајов се прашувам), најдобро би било деведесетите да ги избришат од нашата колективна меморија.Добро, еве не се мешам во вашиот интимен Фројд, но ако може нека ги избришат од мојата....
Повеќе

Фенг Шуи применет во угостителските објекти

image
Ако сметате дека на менито во својот локал е доволно да имате пијалоци и храна, прочитајте го текстот подолу, затоа што говори за најважниот зачин за вашиот успех, ...
Повеќе

Mistery Shopping

image
И мене ми се случувало тоа. Ми се жалеле колегите на некој на кого сум му претпоставена, а јас сум тврдела дека колегата е баш фин и ништо не му фали. Потоа тие тврделе дека тој така се однесува со мене затоа што сака да ми остави погрешен впечаток,...
Повеќе

Професии и стил- Спортисти , спортски работници и пасивни спортисти

image
Несомнено големите достигнувањања на нашите ракометари и кошаркари освен што им дадоа намена на новоизградената Триумфална Капија и на двокатниот автобус-кабриолет, ...
Повеќе

Мелницата не е баук

image
Многу пати до сега сме пишувале за начинот на правилна подготовка на еспресото и капучиното и факторите од кои тоа зависи.Сигурни сме дека веќе сите баристи го познаваат фундаменталното правило на 4М,односно „Miscela (Мешавина), Macchina da caffe (Машина за кафе-кафемат),...
Повеќе

Кога велам “тоа беа времиња” мислам на 80-тите

image
РАМКА-По што се разликуваат декадите? Секоја декада е обележана со посебни, квалитативно и социјално различни карактеристики на вечерните излегувања. ...
Повеќе

ПРОХИБИЦИЈА НА АМЕРИКАНСКИ НАЧИН

image
Помина скоро еден век од забраната за производство, продажба и јавно конзумирање на алкохолните пијалоци во САД , која траела тринаесет години и била уредена со закон, односно уставен амандман. ...
Повеќе

10 причини зошто да купите франшиза

image
Во прилог на темата во овој број на Баркод, 10 аргументи зошто да се одлучите на овој чекор:....
Повеќе

Салати

image
Салата! Шопска, грчка, пролетна, руска. Препорачувана, фалена, здрава, корисна. Традиционална, модерна. Не сте далеку од вистината. Иако по дефиниција, класификација и историјат, има и нешто повеќе. Еве најкратко што е салата. ...
Повеќе