Почетна | Списание
back 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next last вкупно: 207 | се прикажуваат: 11 - 20

Списание

image

Св. Валенфун

Јас ја сакам зимата во Скопје. Во зима има многу неработни денови, многу празници и најголемиот празник мојот роденден. Се уште се радувам на поклони и ич не ме мава депре што стареам. Животот е убав.
Повеќе

Тип на гости и методи на работа со истите

image
Работата во угостителството е една од најдинамичните и најинтересните работи. Секој ден е нова историја и нова лекција со која доколку сакаме може да научиме многу за луѓето, нивните карактери,...
Повеќе

Музика и храна – поблиски една до друга отколку што се чини на прва

image
Можеби за некого овие два збора навидум немаат никаква релација поставени еден до друг; можеби за тие како мене овие два поими и те како кројат симболички однос и заемно не се исклучуваат,...
Повеќе

Macarons

image
Можеби името ќе ве збуни и ќе си помислите дека сакам да пишувам за италијанска паста. Всушност овој текст е за малите колачиња кои се нарекуваат Макарони (Macarons), ...
Повеќе

КОНЦЕПТ БАРОВИ

image
Стилот на излегување е избор на начин на живот. Изборот дали ќе седите пред кооперација и ќе пиете sидарско пиво со маалските,...
Повеќе

Храна според астролошки знак

image
За мене темата хороскоп е една од подосадните. Не дека јас ја занемарувам астролошката емпирика на оваа значајна област,...
Повеќе

Внимавај што ќе помислиш, можеби ќе го изедеш!

image
Можете да го јадете најздравиот оброк, но ако тој е проследен или му претходат токсични мисли, ...
Повеќе

Најдобар угостителски објект меѓу најдобрите 2013

image
Изборот за Најдобар угостителски објект Традиционално се одржува 6-та година . ...
Повеќе

Зошто вината имаат различен мирис?

image
За да се опише миризливоста на виното се употребуваат различни термини. Најосновниот термин е арома ...
Повеќе

Шефе вас најсреќна да ви е!!!!

image
Многу сакам предновогодишни забави, собиранки, афтер уорк парти и останати собирања овој период. ...
Повеќе